ZNAMENITI ŠPIJUNI

Ovi hladnokrvni i snažni špijuni živjeli su u sjeni te su mogli mijenjati hijerarhiju moći u vojnom, političkom i gospodarskom sektoru. Idemo u mračne hodnike, tajne prostorije i tunele kako bismo otkrili tajne najpoznatijih špijuna u povijesti.

POGLEDAJTE PROMIDŽBENI ISJEČAK

Zofia Potocka

Život Zofije Potocka, prekrasne žene grčkoga podrijetla, bio je obavijen tajnom. Redovito je posjećivala europske aristokratske salone te je bila jedna od najživopisnijih likova u povijesti Poljske. Poznata po svojem genijalnom intelektu, lukavosti i nedostatku grižnje savjesti, Zofia Potocka bila je uistinu znamenita špijunka.

Saznajte više o epizodama

Mata Hari

Egzotična plesačica i kurtizana nizozemskoga podrijetla, žena koja je očarala mnoge utjecajne muškarce i postala dvostruka agentica tijekom 1. svjetskoga rata. Mata Hari optužena je za špijunažu i osuđena na strijeljanje. Smrt je dočekala s jednakom hrabrošću kojom je i živjela – otvorenih očiju poslala je poljubac svojim egzekutorima.

Saznajte više o epizodama

Kardinal de Richelieu

Crvena eminencija kardinal de Richelieu bio je ključna ličnost u povijesti Francuske. Izazivao je strah i poštovanje u jednakoj mjeri. Richelieu je stvorio jedinstvenu mreži špijuna tijekom vladavine Luja XIII. tako da nitko nije bio skriven od njegovoga pogleda.

Saznajte više o epizodama

Pratite emisiju Znameniti špijuni na programu Viasat History u rujnu. Dobro došli u svijet genijalnih umova.

Pogledajte promidžbeni isječak